Praktijkondersteuners

drs. M. (Martine) de Zeeuw – praktijkondersteuner somatiek (POH-S)

martine

Mijn naam is Martine de Zeeuw. Sinds juni 2013 ben ik praktijkondersteuner in deze praktijk. In september 2012 heb ik de leergang tot praktijkondersteuner afgerond.
Van 1993 tot 1998 heb ik biomedische gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de universiteit in Nijmegen.

In de tussentijd ben ik drie jaar werkzaam geweest bij een arbodienst, zeven jaar in een stadsapotheek en vijf jaar in een ziekenhuisapotheek.

Als praktijkondersteuner doe ik met name de periodieke controles bij patiënten met chronische aandoeningen (zoals diabetes, hart- en vaataandoeningen, COPD en astma) en bij mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld hoge bloeddruk, hoog cholesterol en reumatoïde artritis). In mijn consulten geef ik voorlichting en probeer ik samen met de patiënt te komen tot een behandelplan, met als doel de risico’s op complicaties op de lange termijn te verlagen.
Daarnaast ondersteun ik de huisartsen bij de zorg van kwetsbare ouderen.

Mw. C. (Christel) Vranken – praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Mijn naam is Christel Vranken en sinds januari 2022 ben ik werkzaam in huisartsenpraktijk Daalhof als praktijkondersteuner GGZ. De praktijkondersteuner GGZ heet voluit praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg en wordt ook wel POH-GGZ genoemd. Ik ben een hulpverlener in de huisartsenpraktijk die is gespecialiseerd in psychische en psychiatrische klachten zoals angst, depressie, stress-overspanning en burn-out, rouwverwerking en lichamelijk onverklaarbare klachten. Als  praktijkondersteuner neemt ik de tijd voor de oplossing van uw probleem.  Ik maak deel uit van het huisartsenteam en kan daardoor gemakkelijk overleggen met uw huisarts. Ook zijn er korte lijnen met andere hulpverleners.

Ik ben geboren en getogen in Weert en sinds kort weer woonachtig in Limburg. Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker in de gezondheidszorg en heb daarnaast de master Social Work gevolgd. Na het volgen van de opleiding POH-GGZ ben ik enkele jaren geleden gestart als POH-GGZ voor twee grote huisartsenpraktijken in Almere. Ik heb inmiddels ruim 20 jaar ervaring als hulpverlener en heb onder andere gewerkt in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Daarnaast ben ik ook parttime docent geweest aan de Hogeschool Inholland voor de opleiding Social work.   

Mocht u mij willen spreken overleg dan eerst met uw huisarts. De huisarts kan u naar mij verwijzen indien dit voor u de beste oplossing is.