Praktijkondersteuners

drs. M. (Martine) de Zeeuw – praktijkondersteuner somatiek (POH-S)

martine

Mijn naam is Martine de Zeeuw. Sinds juni 2013 ben ik praktijkondersteuner in deze praktijk. In september 2012 heb ik de leergang tot praktijkondersteuner afgerond.
Van 1993 tot 1998 heb ik biomedische gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de universiteit in Nijmegen.

In de tussentijd ben ik drie jaar werkzaam geweest bij een arbodienst, zeven jaar in een stadsapotheek en vijf jaar in een ziekenhuisapotheek.

Als praktijkondersteuner doe ik met name de periodieke controles bij patiënten met chronische aandoeningen (zoals diabetes, hart- en vaataandoeningen, COPD en astma) en bij mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld hoge bloeddruk, hoog cholesterol en reumatoïde artritis). In mijn consulten geef ik voorlichting en probeer ik samen met de patiënt te komen tot een behandelplan, met als doel de risico’s op complicaties op de lange termijn te verlagen.
Daarnaast ondersteun ik de huisartsen bij de zorg van kwetsbare ouderen.

drs. Y. (Yvonne) Bouwens – praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Yvonne

Sinds Augustus 2019 is Yvonne werkzaam in onze praktijk. Na haar studie is Yvonne werkzaam geweest bij oa het Rughuis.
De POH-GGZ is naast de huisarts de behandelaar van psychische problematiek. Via de huisarts kunt u zich met allerlei psychische klachten naar haar spreekuur laten doorverwijzen.

De POH en huisarts werken nauw samen en hebben dan ook regelmatig overleg. Indien nodig kan besloten worden om verder door te verwijzen naar de GGZ. De POH-GGZ valt onder de reguliere huisartsenzorg en heeft dus geen invloed op het eigen risico.

In overleg met de huisartsen kunt u een afspraak bij Yvonne plannen.