Huisartsen

drs. A.W.M. (Toine) van Dongen, BIG-registratie 29020771901

toine

Geboren als Brabander in Ulvenhout (1958), startte ik in 1976 met de toen fonkelnieuwe opleiding geneeskunde in Maastricht. In Maastricht voltooide ik in 1984 ook de huisartsenopleiding en werd ik kort daarna (1986) huisarts in  Daalhof.

In de ruim dertig jaar waarin  ik  als huisarts heb  gewerkt,  ben ik in  toenemende mate tot het besef gekomen hoe belangrijk het is om  zowel in het privé- als werkzame leven stíl te staan bij zaken,  die er  écht toe doen.

Waar in ons leven de trein maar door lijkt te razen komen we daar onvoldoende aan toe en realiseren we ons vaak niet waar we nu werkelijk mee bezig zijn. Vanuit dit besef probeer ik als huisarts te werken, waarbij ik  mezelf  geholpen weet door de vaak al jaren bestaande band met mijn patiënten. In deze tijd, waarin er op de eerste lijn een steeds groter beroep  wordt gedaan,  weet ik me ook gesteund door mijn meewerkende collega’s.
Samen proberen we het adagium continue, persoonlijke en integrale zorg écht gestalte te geven.

Per 1 januari 2023 is dhr van Dongen met pensioen.

drs. M.W.P.G. (Marijke) van Dongen-Bots, BIG-registratie 39020207601

marijke

Na mijn middelbare school aan het Hertog Jan College in Valkenswaard  startte ik in 1978  mijn studie Geneeskunde aan de universiteit van Maastricht.  Vrijwel direct na mijn afstuderen als basisarts startte ik als poortarts in het  toenmalige Gregorius ziekenhuis te Brunssum. Deze functie maakte onderdeel uit van de “experimentele” meerjarige huisartsopleiding,  die ik in 1987 afrondde.

Van 1987 tot 1990 was ik werkzaam bij de afdeling Hematologie/Oncologie van het Academisch ziekenhuis Maastricht.  In deze functie was ik verantwoordelijk voor de begeleiding en behandeling  van  vrouwen met borstkanker, die chemotherapie kregen.

Omdat mijn hart altijd al bij de huisartsgeneeskunde lag  besloot ik in 1990 definitief als huisarts te gaan werken en vormde ik met mijn echtgenoot Toine van Dongen een zogenaamde duo-praktijk: huisartsenpraktijk Daalhof.

Bestond ons team destijds uit twee artsen en twee parttime werkende assistentes, werken we vandaag  met drie tot vier artsen, drie assistentes,  een praktijkondersteuner, diabetesverpleegkundige en een eerstelijnspsycholoog. Ondanks deze personele uitbreiding houden wij kleinschaligheid hoog in het vaandel. Naast de zorg voor ons gezin werk ik nog steeds met veel plezier als huisarts.
Sinds 2016 ben ik ook kaderhuisarts ouderengeneeskunde.

Ik probeer ondanks de hectiek van alledag en de vele veranderingen in de gezondheidszorg  met een luisterend oor en belangstelling voor u  als patiënt  een  klein steentje aan uw gezondheid bij te dragen.

Aanwezig op maandag, woensdag en donderdag

drs. Y.G.F.L. (Yvo) Kesler, BIG-registratie 39910393901

Mijn naam is Yvo Kesler, geboren en getogen in Daalhof en sinds begin 2015 werkzaam in de praktijk als huisarts. Na een uitstapje van twee jaar op de Intensive Care en de Interne Geneeskunde in het Laurentiusziekenhuis Roermond besloot ik toch te starten met de huisartsenopleiding.  Deze keuze was vrij eenvoudig aangezien ik in het ziekenhuis de veelzijdigheid van het huisartsenvak miste. Als huisarts kom je naast ziekte met veel meer in aanraking dan in het veilige ziekenhuis.

Sinds 2013 ben ik huisarts en heb ik gewerkt in diverse praktijken in de regio. Naast de reguliere huisartsenzorg zijn er zaken die mijn extra aandacht hebben zoals kleine chirurgische ingrepen, oogheelkunde, hart- en vaatziekten en palliatieve zorg. Sinds 2017 ben ik ook kaderhuisarts palliatieve zorg en betrokken bij de verbetering van de palliatieve zorg in onze regio door onder andere het opzetten van PATZ groepen.

Op woensdag ben ik werkzaam voor de vakgroep huisartsgeneeskunde aan de universiteit Maastricht en hou me daar bezig met de opleiding van jonge collega’s.

Aanwezig maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

drs B.S. (Bart) Pauwels, BIG-registratie 39919089201

Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Bart Pauwels. Geboren in Nijmegen (1988) en opgegroeid in het Brabantse klokkendorp Asten. Na mijn middelbare school ben ik geneeskunde gaan studeren aan de Universiteit van Maastricht, waar ik in 2014 afstudeerde.

Voordat ik aan de opleiding huisartsgeneeskunde begon heb ik ervaring opgedaan als scheepsarts (zeilschip de ‘Wylde Swan’) en ben ik als arts werkzaam geweest op de afdeling orthopedie in het Zuyderland en binnen de ouderenzorg bij Proteion in Roermond. Na deze uitstapjes binnen andere disciplines was ik overtuigd geraakt van het huisartsen vak. In 2020 ben ik afgestudeerd als huisarts, waar ik de opleiding ook in Maastricht heb gevolgd. Als huisarts heb ik de afgelopen tijd veel in Zuid(-Oost) Limburg gewerkt en heb ik in augustus 2020 kennis gemaakt met huisartsenpraktijk Daalhof. Als vaste waarnemer zult u mij de komende tijd vast vaker tegenkomen. 

Als huisarts vind ik het belangrijk om naast de patiënt te staan.  Door goed te luisteren naar wat er in uw leven speelt kunnen we samen ontdekken wat voor u belangrijk is.

Aanwezig dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.